Társasházak

Társasházak

Lakosságunk döntő része társasházban él, ennek minden előnyével és számos hátrányával.

 Célunk az, hogy a jó dolgokat megőrizzük, és a problémákat annyira csökkentsük, hogy a lakók életminősége javulhasson.

 Minél nagyobb egy közösség, annál inkább megterheli a tagokat, mivel az egyéni szempontokat háttérbe szorítja. Az együttélésnek több neuralgikus pontja van, melyek alapjaiban az eltérő anyagi lehetőségekből, s a különböző igényekből fakadnak.

 Egyik ilyen a fűtés kérdése. Túl azon, hogy napjainkra a nyári meleg többnyire nagyobb kihívás a lakóknak, mint a téli hideg, a meglévő rendszerek alapvetően kizárják az egyedi beállításokat. A lakások többnyire egycsöves rendszerűek, s sokszor még arra sincs lehetőség, hogy kikapcsolja a lakó a fűtést. De fizetni kell, ha van fogyasztás, ha nincs. Ez nagyjából olyan, mintha folyamatosan folyna a víz a kádba, mi elzárni nem tudjuk, más tekergeti a csapot, de nekünk kell állni a számlát...

 Ráadásul ezek a rendszerek megfelelő karbantartás mellett is 30 évre lettek tervezve…

 A távhőszolgáltatóknak fizetett díj jelentős hányada az utat melegíti…

 A szabályozatlanságból adódó túlfizetés sokszor több mint 30%…

 A távhőszolgáltatók többnyire gázzal fűtenek, s a gázszolgáltatás körül egyre sötétebb felhők gyülekeznek….

Még sorolhatnánk.

Van megoldás: lehet fűteni és nyáron hűteni a jelenlegi díj kevesebb, mint feléért. Ráadásul lakásonként egyénileg lehet beállítani a kívánt hőmérsékletet. Értelemszerűen mindenki a fogyasztása szerint fizet.

 Nyugat-Európában ma már elképzelhetetlen egy modern épület hagyományos fűtéssel. Meggyőződésünk, hogy nekünk is jogunk van a minőségi élethez.

BUDATECH
adni szeretünk